Vårt fågelfrö

Gourmetfågelfrö med mindre skräp på marken!

På gården blandar vi två olika fågelfröblandningar de innehåller solrosfrö, havre, vete, hampfrö, hirs och bovete.

Blandningarna, som delvis innehåller egenproducerade fröer, har vi döpt till Gourmet och Standard.  Precis som namnen avslöjar så finns det viss kvalitetsskillnad på blandningarna.

Båda blandningarna innehåller hög andel fettrika fröer såsom solrosfrö och hampa. I gourmetblandningen är andelen solrosfrö och hampa större. I denna, vår mest populära, är havren skalfri vilket ger mindre skräp på marken. Den skalfria havren har dessutom ett högre energiinnehåll än den ”vanliga” havren.

I blandningarna ingår endast fullgoda frön dvs. inget avrens i form av ogräs, tomma skal eller dylikt.

På Norregården har det blandats och sålts fågelfrö i över 30 år och det kommer vi att fortsätta med!

Försäljning

Fröblandningarna säljs i butiken på gården eller i någon av de ca 20 butiker som säljer vårt fågelfrö som lösviktsvara. Läs mer under återförsäljare.

Fågelgodis

I butiken på gården säljs fröblandningarna i 20 kg’s säckar samt i lösvikt, liksom solrosfrö, hampa och hirs. Vete, korn havre och majs finns att köpa både i säck och i lösvikt. Försäljningen omfattar även talgbollar, jordnötter, fröautomater och fågelholkar.

Talgbollar

Talgbollarnas kvalité brukar vara ett hett samtalsämne. Våra talgbollar innehåller nöttalg och frö. Alltså en ren naturprodukt och inga tillsatta kemiska mjukgörare, vilket uppskattas av fåglarna.

Talgoxar på vintern

Norregårdens blogg

En blogg där du kan följa livet på Norregården, ett traditionellt lantbruk.

Pin It on Pinterest

Share This